Stora stunder : Etikett för fest och högtid

Stora stunder : Etikett för fest och högtid
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitt.
GenreHus och hem
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor191
Vikt714 gr
Utgiven2013-10-22
ISBN 9789127131576
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"En guide att luta sig mot."
Anne Ralf Hållbus, Lantliv


"Puh! Äntligen."
Baka


Stora Stunder - etikett för fester och högtider är den bok alla behöver! Folkvettsexperten Magdalena Ribbing, Sveriges mest kända expert på hyfs och stil, tar upp alla tänkbara vett- och etikettfrågor för fester och högtider. Här beskrivs högtider och ritualer, klädsel och inbjudningar, presenter, tal, tack och svar, allt som har med livets stora stunder att göra. Dop, konfirmation, examen, förlovning, lysning, bröllop, jubileer, pensionering, begravning beskrivs utifrån både religiösa och borgerliga ceremonier och hur det går till i de stora religionerna: kristendom i dess olika varianter, islam, judendom, buddhism och hinduism.


Stora stunder innehåller allt som är bra att veta för den som är huvudperson och de som är gäster, vad som förväntas, vad som ska undvikas och vad som är nödvändigt att känna till.


Magdalena Ribbing är Sveriges mest kända expert på hyfs och stil. Hon har varit politisk reporter på Dagens Nyheter och är författare till ett 20-tal böcker, bl a Bra att veta för alla unga (2009), Ringar (2010) och Etikett på jobbet (2011). Magdalena är en flitigt anlitad föreläsare, förekommer ofta i radio och TV och hennes frågespalt tillhör dn.se's populäraste inslag.

En mycket användbar bok för stora högtider - från dop till begravning.

Amelia Adamo, M-Magasin