Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg

Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor111
Vikt570 gr
Utgiven2010-09-13
SABQcae
ISBN 9789127129504
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren&nbsp;<em>Surdegsbröd</em>.


Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.


Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen <em>Pain de Martin</em>. Hans första brödbok <em>Surdegsbröd</em> kom 2009, <em>Enklare bröd </em>2010 och <em>Bröd och pizza</em> 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.

<em></em>