Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez

Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor262
Vikt1114 gr
Utgiven2007-09-17
SABQcaa
ISBN 9789127088207
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.


I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel arrondisemang har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.


Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.