Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreMat och dryck
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor223
Vikt552 gr
Utgiven2008-10-28
SABQcaa
ISBN 9789100120214
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

”Livsviktig, vacker och vardagsnära.” ICA-kuriren

”Det här är en bok att använda – särskilt för dem som inte har så stor glädje av andra kokböcker.” Gästriklands Tidning

”Den här boken blir snabbt oumbärlig i köket.” Restaurang & Storhushåll

Utsedd till vinnare i klassen Hälsa – functional food år 2003 av Måltidsakademin! Motivering: Hög ambitionsnivå, matglädje och livslust präglar denna kombination av modern kokbok och praktiskt uppslagsverk.

Går det att göra pannkakor om barnen är allergiska mot mjölk och ägg? Vad gör man till festen där den ene är överkänslig mot gluten medan den andre är laktosintolerant? Dessa problem, och många fler, får här sin lösning! Gott är en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga, fylld med mängder av recept och idéer på mat utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Här finns över 300 recept på goda måltider och ett helt kapitel om hur man bakar bullar, kakor och matbröd. Gott innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken så speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. Här finns även en längre faktadel om allergier och livsmedel, och mängder av tips och råd om alternativa lösningar, så att alla rätter kan anpassas efter behov. Gott är den nya titeln på boken Mat Special, som nu kommer i ny, reviderad utgåva i mindre format.