Carina Bergfeldt om Ica-intervju om nya boken: ”Superolyckligt”

Carina Bergfeldt i Icas kundtidning Stammis. Foto: Caisa Rasmussen/TT.

Carina Bergfeldts kritiserade intervju (om hennes nya bok) med Icas kundtidning Stammis blev inte lyckad. Det säger hon själv till P4 Extra.

– Det var superolyckligt att det blev som det blev. Det såg verkligen inte ut som att det var en intervju om en bok.

Bergfeldt påpekar dock att hon fick grönt ljus från SVT för att göra intervjun med Stammis.

I det senaste numret av kundtidningen intervjuas Carina Bergfeldt om sin reportagebok En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet. Intervjun presenteras som ett samarbete med ljudbokstjänten Bookbeat, vilket fick SVT att att pudla förra veckan.

”I det här fallet borde SVT försäkrat sig om att publiceringen inte skulle komma direkt efter avslutad säsong av hennes talkshow”, skrev SVT:s presschef Camilla Hagert till DN.

Programledare och andra medverkande får inte göra reklam medan de syns i SVT. Bergfeldts pratshow hade säsongsavslutning den 17 mars.

Rättad: I en tidigare version av notisen uppgavs felaktigt att Carina Bergfeldts pratshow fortfarande pågår.

Boktuggs fotnot: Boken ges ut på Forum och har inte släppts exklusivt på Bookbeat utan finns även hos exempelvis Storytel, Bokus Play och Nextory.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.