George RR Martin-böcker om ”Wild cards” blir seriealbum

George RR Martin samarbetar med Marvel för att göra seriealbum av böckerna om "Wild cards". Arkivbild: Chris Pizzello/AP.

”Game of thrones”-författaren George RR Martin samarbetar med Marvel för att göra seriealbum av science fiction-böckerna om ”Wild cards”. Seriealbumen ska baseras på berättelser som redigerats av George RR Martin som tillsammans med ett 40-tal andra författare också skrivit till bokserien.

I ”Wild cards” har jordborna blivit smittade av ett främmande virus som kallas just ”wild card” för att det drabbar så olika. Vissa får spader dam och dör. Andra blir muterade jokrar medan de som får ess begåvas med superkrafter.

Nu jobbar George RR Martin tillsammans med Marvel för att ta fram seriealbum utifrån bokserien, vilket han beskriver som ”ett privilegium” och som en ”outsinlig källa till glädje”, enligt The Guardian.

”Wild cards” publicerades i bokform första gången 1987.

Det första seriealbumet ges ut i juni i år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.