Polarisförfattare skriver ny roman om ”Den lille prinsen”

I oktober kommer en ny bok som utgår från "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild: Francois Mori.

Med sin nya roman ”Code 612. Qui a tué le Petit Prince?” vill den franske författaren Michel Bussi sprida nytt ljus kring sin föregångare Antoine de Saint-Exupéry och kring komplexiteten och djupet i hans verk, skriver Le Figaro.

Enligt uppgifter från förlaget har Michel Bussi grubblat över Den lille prinsen och över författaren Antoine de Saint-Exupérys öde ända sedan sin tidiga ungdom.

Saint-Exupéry dog under oklara omständigheter i samband med en flygolycka 1944. Han fick aldrig uppleva det enorma genomslaget för ”Den lille prisen” som gavs ut året före och som i dag är översatt till 318 språk, enligt rättighetsinnehavarna. Berättelsen handlar om en liten prins som kommit till jorden från rymden och som gör skarpa iakttagelser av människorna och deras liv. I grunden är boken ett försvar för barnet och dess ifrågasättanden.

Michael Bussi, som är av Frankrikes mest lästa spänningsförfattare, skänker förtjänsten från sin nya bok till Antoine de Saint-Exupérys ungdomsstiftelse som finansierar olika utbildnings- och miljöprojekt.

På svenska har Polaris gett ut en rad böcker av Michael Bussi, senast Se dig aldrig om.

Ny återutgivning av originalberättelsen Den lille prinsen

Lille Prinsen

Lille Prinsen

  • Förlag: Bakhåll
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-02-05
  • ISBN: 9789177424642
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.