Jenny Jägerfeld kan få Barnradions bokpris – igen

Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild: Carl-Olof Zimmerman/TT.

Fjolårets vinnare av Barnradions bokpris, Jenny Jägerfeld, har chans att få priset även i höst.

Med hjälp av femte- och sjätteklassare på Rosengårdsskolan i Malmö har den tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och bibliotekarien Elisabet Niskikari nu utsett fem finalister till årets bokpris:

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris och ges till en svensk barnbok för 9- till 12-åringar. Vinnaren utses av en barnjury som läser och diskuterar böckerna i Sveriges Radio P4 under det så kallade läslovet i höst. Prissumman är 30 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.