Boken ”Sverigevänner” av Arash Sanari blir film

Arash Sanaris bok "Sverigevänner: historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn" ska bli film. Arkivbild: Lisa Arfwidson / SvD / TT.

Den självbiografiska boken ”Sverigevänner: historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn” av Arash Sanari ska bli film. Det är Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko som köpt rättigheterna och Fredrik Wikingsson ska verka som exekutiv producent.

”Jag och Filip sträckläste Arashs makalöst gripande och roliga bok. Den här sanna berättelsen utspelar sig visserligen på 1980- och 90-talet, men den säger precis lika mycket om dagens Sverige. Det går en rät linje mellan historien om pappan från Iran som bestämmer sig för att hans familj ska bli ’svenskast på Tjörn’ och gänget somaliska flyktingpojkar som 2014 bestämde sig för att starta ett eget bandylandslag i Borlänge”, säger han i ett pressmeddelande.

Någon regissör eller skådespelare är ännu inte offentliggjorda.

Sverigevänner : historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn

Sverigevänner : historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn

  • Förlag: Volante
  • Utgiven: 2019-11-01

Filmrättigheterna köpta av Filip och Fredrik. Nominerad till Augustpriset.

 

Sverigevänner är rolig, detaljrik, tonsäker, ömsint och sorglig [ ] Det är en bok som får oss att få syn på oss själva", Johanna Frändén (på Augustgalan).

"Jag sträckläste Arashs makalöst gripande och roliga bok", Fredrik Wikingsson. Läs mer »

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.