Jonas Moström och Arne Dahl skriver ny thrillerserie på Bookmark förlag

Arne Dahl och Jonas Moström. Foto: Kajsa Göransson

När Jonas Moström (Norstedts) och Arne Dahl (Albert Bonniers) skriver en metafiktiv thrillerserie tillsammans väljer de att ge ut på Bookmark förlag.

– Det gnistrar och glimmar om samarbetet mellan Moström och Dahl. Skaparen är gastkramande och serien True Fiction något helt unikt, men vad annat kan man förvänta sig av två så erfarna och skickliga författare. Vi är väldigt glada att få välkomna dem till Bookmark, , säger förlagschefen Claes Ericson i ett pressmeddelande.

Idén att skriva tillsammans kom till redan 2021 i kölvattnet av pandemin, och den första boken tar avstamp i författarnas egna erfarenheter av skrivandet.

– Att skriva tillsammans med en respekterad kollega och vän har varit en inspirerande, lustfylld och sinnesutvidgande resa. Det som uppstår när två olika författartemperament kokar samman blir något helt eget – tillsammans har vi skapat en thriller som ingen av oss hade kunnat åstadkomma på egen hand. Ett plus ett blir definitivt mer än två, säger , säger Jonas Moström och Arne Dahl i samma pressmeddelande och tillägger:

– Hur många böcker vi kommer att skriva vet vi inte, men en uppföljare bubblar redan i grytan.

Skaparen blir metafiktiv thriller där författaren Tom Borg misstänks för det mord han själv skriver om. Av förlaget beskrivs det som ”en thriller i bröderna Coens anda: en oemotståndlig bladvändare med nagelbitarspänning, svart humor och bisarra karaktärer där gränserna mellan verklighet och fiktion suddas ut”.

Arne Dahl har bland annat vunnit Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman och Deutscher Krimi Preis samt Ripper Award (European Crime Fiction Star Award) för sitt samlade verk. Han har skrivit uppåt trettio böcker i ett flertal olika serier, framför allt inom krim, och han är översatt till mer än trettio språk. I september 2023 kom hans senaste bok I cirkelns mitt, även det första delen i en ny serie.

Jonas Moström är författare och läkare. Han har skrivit två kritikerhyllade och bästsäljande serier. Åtta böcker om Sundsvallspolisen Johan Axberg och tio om Uppsala-psykiatrikern Nathalie Svensson. Böckerna är översatta till tio länder. 2017 vann Jonas Stora Ljudbokspriset för romanen Midnattsflickor. I oktober 2023 kom hans senaste bok Kameleonten, sjunde boken i Nathalie Svensson-serien.

Den första delen i serien True Fiction, Skaparen , släpps den 23 april 2024.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL