Filip Lindgren debuterar med Nattviskaren

Filip Lindgren.

Jag heter Filip Lindgren och är 60 år, jag bor i Bromölla. Mitt debutantverk heter Nattviskaren. Tidigt i livet fann jag kärleken till skrivandet. Redan i småskolan upptäckte jag glädjen och magin som uppstod ur leken med orden och berättandet.

Jag fick några dikter publicerade för 35 år sedan. Därefter hade jag en egen spalt som hette ”Filips Funderingar” på min dåvarande arbetsplats. Den publicerade jag under 33 år.

Drömmen om ett bokprojekt började sakta ta form. Som relativt ung pensionär började jag trevande att skriva utan någon distinkt färdplan. Jag skickade in manus och följebrev till LAVA Förlag och blev till min glädje omgående erbjuden ett hybridkontrakt.

Boken släpptes 23-12-07.

Jag tror att jag är en smula okonventionell och odisciplinerad. Jag skriver bara under vinterhalvåret och jag läser inga eller mycket få böcker.

Inspiration hämtar jag från naturens slumrande kraftfält, mytologi och livets många mysterium.

Nattviskaren

Nattviskaren

Dold för det stora flertalet, finns en värld där mytologiska väsen betraktar oss med välvilja och tålamod. Under eoner av tid har de funnits där, distanserade bakom barriärer av tid och rum.

Filemon Lind omhändertar en döende långvårdspatient som under sina sista timmar avslöjar detaljer som 40 år senare ger honom en anledning till att revidera hela sin världsbild. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,