Peter Englund: Synnerligen glädjande

Akademiledamoten, historikern och författaren Peter Englund är en av dem som gläds åt Nobelstiftelsens tillbakadragande av beslutet att bjuda in Rysslands ambassadör till årets prisutdelning.

”Snömoset om att inbjudan handlade om ett försvar för dialog och demokratiska värderingar etc smälte bort med välkommen hastighet”, skriver Englund på Instagram.

Efter att Nobelstiftelsen fattade beslutet, som möttes av massiv kritik, var historikerns plan att nobba tillställningen.

”Men nu kan jag backa från mitt beslut”, skriver Englund.

I januari reste författaren själv till Ukraina tillsammans med DN-fotografen Paul Hansen där han skildrade tillvaron i de krigsdrabbade områdena.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL