Debutförfattare på signering blev viral på Tiktok och nummer 1 på Amazon

En boksignering som blev viral på Tiktok och tog debutantens bok till #1 på Amazon.

📳 TikTok-sensation. 58-åriga författaren Shawn Warner satt vid ett bord i en Kroger-butik i Fort Worth, Texas, bakom travar av sin debutroman YA-mysteriet, Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor”, när två främlingar kom fram till honom och började fråga om romanen. TikTokaren Jerrad “Red” Swearenjin filmade det hela eftersom han tyckte författaren såg ”besegrad” ut. Sedan köpte han två böcker och lovade ge bort en av dem till någon på Tiktok. Sedan laddade ”Red” upp filmen på sitt Tiktok-konto och resten är historia.
Videon blev viral och har nu över 20 miljoner visningar och 24 000 kommentarer med mycket kärlek. Inte nog med det, folk började beställa boken som nådde förstaplatsen först på Amazons YA-lista och sedan totala topplista, skriver The Guardian. Den blev dessutom en USA Today Bestseller och har legat etta hos Barnes & Noble.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.