Linnea Bengtson debuterar med Kråkan Max – Man får minsann vara den man är

Linnea Bengtson

Böcker har alltid betytt oerhört mycket för mig. De bjuder in till en magisk värld där tiden rusar fram, samtidigt som den står helt still. Från det att jag upptäckte läsandet har jag fört en inre kamp varje gång jag måste lägga ifrån mig en bok jag ännu inte nått slutet i. Jag skrattar, gråter och våndas med karaktärerna. Ibland blir det många tårar. 

Att jag tycker om att skriva barnsagor på rim upptäckte jag under en sjukskrivning 2017. Behovet av mental stimulans var stort. Att skriva på rim är för mig som att lösa en gåta utan ett förutbestämt svar. Inte nog med att berättelsen ska hänga samman, hur den sedan utvecklar sig beror till stor del på hur orden rimmar vilket kan vara riktigt utmanande. Ibland kan jag bli alldeles full i skratt över hur det går att hitta ord som inte bara rimmar, utan som dessutom ger berättelsen ett nytt djup. Och just det är, enligt mig, verkligen charmen med att skriva på rim.

Kråkan Max : man får minsann vara den man är

Kråkan Max : man får minsann vara den man är


Denna saga handlar om en lustig filur.

Ja, ett alldeles särskilt tokigt litet djur.

Född till kråka må han vara

men i sagan får vi erfara,

att han faktiskt är en tax

och hans namn är Kråkan Max. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.