Danish Sial debuterar med sin fars historia – en kamp för frihet

Foto: Johanna Hanno

Mitt namn är Danish Sial och har debuterat med boken Samvetsfången som är en autofiktiv berättelse, baserad på min far, Din Chaudrys liv.

Jag är född och uppväxt i Stockholm, har bakgrund från Försvarsmakten, kommunikationsansvarig och som politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet. Det har alltid varit en självklarhet för mig att samla fars livshistoria då den påverkat mig till att engagera mig politiskt. Fastän min fars erfarenheter är unika kan många känna igen sig i kampen för frihet, om inte, åtminstone inspireras.

Samvetsfången

Samvetsfången

"en riktig bladvändare"
Eva Palm, BTJ-häftet

I december 1982 blir den svenska medborgaren Din Chaudry Sial tillfångatagen under ett besök i Pakistan och förd till en tortyrcell i Lahore fort. I mer än åttio dagar torteras han, innan hans fru och den svenska regeringen lyckas få honom fri.

Men det är egentligen inte där berättelsen börjar, eller slutar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.