Susanna Carolusson. Foto: Mårten Carolusson

Susanna Carolusson skriver om uppväxten med en mamma som var psykopat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag är en nyfiken, analytisk, livsbejakande, aktiv och kreativ kvinna. Oj, det ser ut som en kontaktannons. Jag är även stabilt gift, intensivt engagerad i min psykologpraktik, utbildningar, barnbarn, jitterbuggande och vinterbad. Med mera. En upptagen människa med andra ord. Så! Där försvann eventuella dejtingvibbar i texten. Pust.

Jag mår bra. Bäst att framföra det, innan du tror att min nya bok handlar om den trasiga person jag faktiskt hade kunnat bli, med den galna mamman och missbrukande pappan! Ni vet, på 50- och 60-talen var barn utomhus i ur och skur. Det var en fantastisk flyktväg i väntan på bättre tider. På somrarna levde jag med och av naturen: Dyröns vilda skönhet, branta berg och salta klippor mot väster, lekandet som aldrig tog slut. På vintern: Majorna, Karl Johans torgs julmarknader, Karl Johansskolans fritidskeramik, syslöjd, Lingföreningen Energos truppgymnastik, de fria lekarna på baksidan mot Gråberget. Indianer, cowboys, brännboll, snökojebyggande, snöbollskrig, kälkåkning på gatan, hopprep, Jag-begär-krig-mot …, twisthopp. För hemma var det krig. 

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

Min pappa var okomplicerat dubbel. En fin, intelligent och stabil man och en jävla alkoholist. Han ville ha mig, det gav mig självkänsla. Det var mer komplicerat med mamma. Hon var sin nervöse våldsbenägne fars favorit, vilket kan ha bidragit till hennes utveckling av två personligheter: en intagande kvinna och en våldsam despot. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.