Susanna Carolusson skriver om uppväxten med en mamma som var psykopat

Susanna Carolusson. Foto: Mårten Carolusson

Jag är en nyfiken, analytisk, livsbejakande, aktiv och kreativ kvinna. Oj, det ser ut som en kontaktannons. Jag är även stabilt gift, intensivt engagerad i min psykologpraktik, utbildningar, barnbarn, jitterbuggande och vinterbad. Med mera. En upptagen människa med andra ord. Så! Där försvann eventuella dejtingvibbar i texten. Pust.

Jag mår bra. Bäst att framföra det, innan du tror att min nya bok handlar om den trasiga person jag faktiskt hade kunnat bli, med den galna mamman och missbrukande pappan! Ni vet, på 50- och 60-talen var barn utomhus i ur och skur. Det var en fantastisk flyktväg i väntan på bättre tider. På somrarna levde jag med och av naturen: Dyröns vilda skönhet, branta berg och salta klippor mot väster, lekandet som aldrig tog slut. På vintern: Majorna, Karl Johans torgs julmarknader, Karl Johansskolans fritidskeramik, syslöjd, Lingföreningen Energos truppgymnastik, de fria lekarna på baksidan mot Gråberget. Indianer, cowboys, brännboll, snökojebyggande, snöbollskrig, kälkåkning på gatan, hopprep, Jag-begär-krig-mot …, twisthopp. För hemma var det krig. 

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

Min pappa var okomplicerat dubbel. En fin, intelligent och stabil man och en jävla alkoholist. Han ville ha mig, det gav mig självkänsla. Det var mer komplicerat med mamma. Hon var sin nervöse våldsbenägne fars favorit, vilket kan ha bidragit till hennes utveckling av två personligheter: en intagande kvinna och en våldsam despot. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL