Nya Bob Dylan-boken ges ut på svenska av Albert Bonniers Förlag i november

Bob Dylan. Foto: William Claxton​ (Pressbild/Albert Bonniers förlag)

Det blir Albert Bonniers Förlag som ger ut den svenska översättningen av den nya Bob Dylan-boken. Redan i november 2022 släpps den även här.

The Philosophy of Modern Song är Bob Dylans första bok sedan den hyllade självbiografin från 2004. Utgivningsdatum i USA (och även Sverige får vi förmoda) blir den 8 november.

I sextio infallsrika essäer går Dylan igenom sina favoritlåtar, från Elvis Presleys ”Viva las Vegas” till Elvis Costellos ”Pump It Up”. Han analyserar, han filosoferar, han placerar låtarna i ett historiskt sammanhang och gör dem samtidigt levande igen. Men framför allt ger han läsaren en unik inblick i hur en genial låtskrivare tänker om text och musik. Boken innehåller också 150 utvalda foton.

– Det här är Dylans kärleksförklaring till musiken som format honom, men en ovanligt spirituell och underhållande sådan, sammantaget är det som en lång hyllningsdikt till musiken. Här finns texter om ”Volare” och ”Tutti Frutti”. Det är sextio essäer som fördjupar den moderna musikhistorien men som framför allt säger något existentiellt om hur det är att vara människa, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag, i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,