Magnus Ottosson debuterar med feelgood om journalistliv i New York

Debutanten Magnus Ottosson. Foto: Isa Espling

”Jag skriver för de som inte gillar att läsa.” Så brukar jag beskriva min författarstil. Det kan låta lite märkligt och tvetydigt men för mig betyder det att jag vill att mina böcker ska vara lättlästa, inte alltför långa och locka till en skön stund i soffan eller hängmattan.

Jag inspireras av människor, deras livsberättelser, känslor och beteenden. Jag vill kunna leva mig in i deras huvuden när jag skriver. Jag vill följa med i deras vardag, deras känsloyttringar och händelser i deras liv, veta mer om deras bakgrund och hur det har påverkat dem. Jag vill att de ska representera vanliga människor med beteenden och känslor som läsaren kan känna igen sig i.

I mitt snart 43-åriga liv har jag under många år ägnat mig åt musik, spelat och skrivit. När jag för några år sedan kände att alla texter och berättelser och tankar kring musiken borde kunna få ett annat uttryck började jag skriva på allvar. Det har varit en kul process och jag älskar själva skapandet, att hitta på idéer och karaktärer.  

Frank

Frank

För musikern och skaparen Magnus Ottosson var steget till att skriva böcker inte särskilt långt. Magnus debuterar nu med Frank, den första boken i en kommande serie om Smålandsjournalisten Frank. En serie som ska locka till en skön stund i hängmattan eller i soffan en söndagseftermiddag. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.