Drottning JK Rowling saknas i Harry Potter-återträff på HBO Max

Daniel Radcliffe Harry Potter HBO Max
Daniel Radcliffe medverkar i återträffen på Hogwarts. Arkivbild: Vianney Le Caer.

Brittiska kritiker saknar författaren JK Rowlings närvaro i Harry Potter-återträffen som får premiär 1 januari på HBO Max.

I september var det 20 år sedan den första Harry Potter-filmen hade premiär vilket varit incitamentet för att samla Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson med flera till specialprogrammet Harry Potter 20th anniversary: ​​Return to Hogwarts.

JK Rowling däremot ses bara i gamla filmklipp. Någon förklaring till hennes frånvaro har inte kommit från något håll, konstaterar BBC.

Carol Midgley, kritiker på The Times saknar i sin annars positiva recension av återträffen, just nytt material från Rowling:

”Det faktum att Rowling inte sitter i Gryffindors uppehållsrum, eller går längs Diagongränden, med skådespelarna som då var barn och nu kan erkänna hur mycket de har henne att tacka för sina karriärer, framstår som ett märkligt utelämnande.”

Ungefär som att de unga brittiska kungligheterna skulle fira på Buckingham Palace utan att bjuda drottningen, tycker Midgley.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,