Kent Wisti slutar med satirteckningar – sista satirboken släpps i november

Prästen Kent Wisti som även är konstnär och känd för sina satirteckningar. Foto: Marcus Gustafsson (CC).

Satirtecknaren Kent Wisti slutar att göra sina tecknade samtidskommentarer, uppger han för tidningen Dagen. Den 49-årige prästen har tagit upp dagsaktuella händelser i sina satirteckningar i tio år.

– Allting har sin tid och jag har faktiskt själv aldrig sett något riktigt värde i dem, jag tycker själv inte att de är så bra. Men en del har uttryckt att de varit viktiga för dem och eftersom det inte tagit så mycket tid och energi för mig så har jag fortsatt. Satirrutorna har också tagit mig till många roliga sammanhang vilket jag är tacksam för, säger Wisti till tidningen Dagen.

Där säger han också att humorn måste kunna bita, inte bara leda till skratt.

– Framför allt bör vi förstå hur viktigt det är att kunna skratta åt sig själv. Att omsluta sina egna tillkortakommanden och bräcklighet i någon slags ömhet.

Teckningarna har publicerats i dagspressen men har också fått stor spridning i sociala medier. Hans bok Bögörat kommer i november och Kent Wisti uppger att det blir hans sista med satirteckningar.

Boktuggs fotnot: Kent Wisti har tidigare gett ut I det här jävla landet och Alla fick hångla mer på Tage Erlanders tid med satirteckningar samt skrivit böckerna Svartgrundet och De tillhöriga. Läs en intervju med Kent Wisti från 2018: ”Om jag hade börjat idag hade jag nog inte blivit lika känd”.

Sista boken med satirteckningar av Kent Wisti

Bögörat

Bögörat

  • Förlag: Placenta Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-11-03
  • ISBN: 9789198705003
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL