Bokusgruppen rekryterar från Daniel Wellington och Svenska Dagbladet

Kent Karlsson, CIO och Rickard Lundqvist, affärsutveckling Bokus Play är två nya ansikten på Bokusgruppen. Pressbild.

Bokusgruppen behöver allt mer IT-kompetens. Två nyrekryteringar: Kent Karlsson, ny CIO, som tar plats i ledningsgruppen och Rickard Lundqvist, affärsansvarig Bokus Play.

– Vi har en tydlig ambition och plan för att öka tillväxttakten i de digitala kanalerna genom fortsatta investeringar de närmaste åren. Kent och Rickard är viktiga pusselbitar i resan framåt och jag är väldigt glad över att vi lyckats göra två riktigt starka rekryteringar inom det digitala området, säger Maria Edsman, VD Bokusgruppen, i ett pressmeddelande.

Rekryteringarna är ett led i att stärka det digitala fokuset och IT-utvecklingen inom bolaget. Kent Karlsson, tillträdande CIO, kommer senast från en roll som CIO på Daniel Wellington. Kent ingår nu i Bokusgruppens koncernledning och kommer att ha starkt fokus på innovation med kunden i centrum.

– Min ambition är att vi tillsammans ska skapa den absolut bästa upplevelsen för våra kunder oavsett hur de kommer i kontakt med oss. Det gör vi genom att, förutom ha kundfokus, ligga i teknisk framkant, vara datadrivna och främja innovation, säger Kent Karlsson som tillträder sin tjänst 4 oktober.

Rickard Lundqvist har en lång bakgrund inom digitala prenumerationer och kommer från en roll på Schibsted där han under de senaste åren lett Svenska Dagbladets digitala omställning inom privatmarknaden. Nu axlar Rickard rollen som affärsansvarig för Bokus Play, Bokusgruppens abonnemangstjänst för ljud- och e-böcker.

– Förutom att jag nu får jobba med alla fantastiska människor inom Bokusgruppen ser jag fram emot att få leverera en användarupplevelse i världsklass samt bygga vidare på att knyta våra butiker ännu närmre vårt strömmade erbjudande – här finns verkligen en enorm potential som andra aktörer saknar, säger Rickard Lundqvist, affärsansvarig Bokus Play som började redan den 13 september.

Vi väntar med spänning på den första siffran på hur många abonnenter Bokus Play har lyckats locka efter de senaste månadernas aggressiva kampanjer.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.