Kent Karlsson, CIO och Rickard Lundqvist, affärsutveckling Bokus Play är två nya ansikten på Bokusgruppen. Pressbild.

Bokusgruppen rekryterar från Daniel Wellington och Svenska Dagbladet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokusgruppen behöver allt mer IT-kompetens. Två nyrekryteringar: Kent Karlsson, ny CIO, som tar plats i ledningsgruppen och Rickard Lundqvist, affärsansvarig Bokus Play.

– Vi har en tydlig ambition och plan för att öka tillväxttakten i de digitala kanalerna genom fortsatta investeringar de närmaste åren. Kent och Rickard är viktiga pusselbitar i resan framåt och jag är väldigt glad över att vi lyckats göra två riktigt starka rekryteringar inom det digitala området, säger Maria Edsman, VD Bokusgruppen, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Rekryteringarna är ett led i att stärka det digitala fokuset och IT-utvecklingen inom bolaget. Kent Karlsson, tillträdande CIO, kommer senast från en roll som CIO på Daniel Wellington. Kent ingår nu i Bokusgruppens koncernledning och kommer att ha starkt fokus på innovation med kunden i centrum.

– Min ambition är att vi tillsammans ska skapa den absolut bästa upplevelsen för våra kunder oavsett hur de kommer i kontakt med oss. Det gör vi genom att, förutom ha kundfokus, ligga i teknisk framkant, vara datadrivna och främja innovation, säger Kent Karlsson som tillträder sin tjänst 4 oktober.

ANNONS

Rickard Lundqvist har en lång bakgrund inom digitala prenumerationer och kommer från en roll på Schibsted där han under de senaste åren lett Svenska Dagbladets digitala omställning inom privatmarknaden. Nu axlar Rickard rollen som affärsansvarig för Bokus Play, Bokusgruppens abonnemangstjänst för ljud- och e-böcker.

– Förutom att jag nu får jobba med alla fantastiska människor inom Bokusgruppen ser jag fram emot att få leverera en användarupplevelse i världsklass samt bygga vidare på att knyta våra butiker ännu närmre vårt strömmade erbjudande – här finns verkligen en enorm potential som andra aktörer saknar, säger Rickard Lundqvist, affärsansvarig Bokus Play som började redan den 13 september.

Vi väntar med spänning på den första siffran på hur många abonnenter Bokus Play har lyckats locka efter de senaste månadernas aggressiva kampanjer.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL