Skådespelaren och imitatören Rachel Mohlin debuterar med relationsroman på Polaris

Skådespelaren Rachel Mohlin debuterar som författare hösten 2021. Foto: Pressbild.

Rachel Mohlin är känd som skådespelare, imitatör och inläsare av ljudböcker. Nu kan hon skriva till författare på sitt cv. Hösten 2021 ger hon ut sin första roman på Bokförlaget Polaris.

– Jag har skrivit hela mitt liv och steget till att skriva skönlitterärt kändes självklart. Efter att ha rört mig i sammanhang som teater, tv, radio och film där mångas röster och kraft skapar slutresultatet är jag nu på det ställe där jag är redo att addera strängen på min lyra att helt allena skapa en berättelse, säger Rachel Mohlin i ett pressmeddelande.

Dungen utkommer hösten 2021 och handlar om talarcoachen Adina och barndomsvännen Malin som rör sig mellan ett frikyrko-Småland på 80-talet och nutid i en ovädrad våning i Stockholms innerstad. Det förekommer KBT-terapi, tungotal, boxning och kanske får allting som passerat den där dungen på de vajande fälten ändå ett svar till slut.

– Vi är väldigt glada över att få ge ut Rachel Mohlins Dungen. Hon bemästrar verkligen hantverket och balansen mellan det svåraste svåra och det roliga, säger Sofia Brattselius Thunfors, förläggare Bokförlaget Polaris, i samma pressmeddelande.

Rachel Mohlin har även läst in ljudböcker, exempelvis Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran och På sängkanten med Marian Keyes av Marian Keyes.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL