Scandbook ökade omsättningen och resultatet under Q3-2020

Scandbook i Falun trycker böcker åt många svenska förlag. Foto: Boktugg.

Den digitala bokförsäljningen ökar och nu på bekostnad av tryckta böcker. Hur går det då för tryckerierna? Scandbook ökade i alla fall omsättningen under tredje kvartalet 2020.

Scandbook presenterade idag sin delårsrapport för tredje kvartalet och kunde visa en glädjande ökning med 10,3 % då omsättningen uppgick till 87,5 Mkr (79,3). Rörelseresultatet landade på 5,7 Mkr (4,3).

”Farhågorna om sämre efterfrågan p.g.a av Covid-19 besannades inte, tvärtom har efterfrågan ökat.”

”Ökningen har skett framför allt på skönlitterära böcker. Vår analys är att den skönlitterära boken fyller ett viktigt behov nu när resande och restaurangbesök minskar”, skriver Scandbook som dock ökat exporten till nya geografiska marknader och nu har kunder i tolv länder.

– Vi upplever att vi har förmågan att bibehålla och stärka vår starka position i Nordeuropa även i dessa krävande tider, samtidigt som vi har vuxit en hel del på den Nordamerikanska marknaden under
perioden, skriver Håvard Grjotheim, VD, i rapporten.

Även för de första nio månaderna (jan-sep 2020) ligger Scandbook bra till. Omsättningen uppgick till 222,0 mkr (213,4) och rörelseresultatet landade på 10,2 Mkr (5,8).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL