ANNONS

Scandbook ökade omsättningen och resultatet under Q3-2020

Scandbook i Falun trycker böcker åt många svenska förlag. Foto: Boktugg.

Den digitala bokförsäljningen ökar och nu på bekostnad av tryckta böcker. Hur går det då för tryckerierna? Scandbook ökade i alla fall omsättningen under tredje kvartalet 2020.

Scandbook presenterade idag sin delårsrapport för tredje kvartalet och kunde visa en glädjande ökning med 10,3 % då omsättningen uppgick till 87,5 Mkr (79,3). Rörelseresultatet landade på 5,7 Mkr (4,3).

”Farhågorna om sämre efterfrågan p.g.a av Covid-19 besannades inte, tvärtom har efterfrågan ökat.”

”Ökningen har skett framför allt på skönlitterära böcker. Vår analys är att den skönlitterära boken fyller ett viktigt behov nu när resande och restaurangbesök minskar”, skriver Scandbook som dock ökat exporten till nya geografiska marknader och nu har kunder i tolv länder.

– Vi upplever att vi har förmågan att bibehålla och stärka vår starka position i Nordeuropa även i dessa krävande tider, samtidigt som vi har vuxit en hel del på den Nordamerikanska marknaden under
perioden, skriver Håvard Grjotheim, VD, i rapporten.

Även för de första nio månaderna (jan-sep 2020) ligger Scandbook bra till. Omsättningen uppgick till 222,0 mkr (213,4) och rörelseresultatet landade på 10,2 Mkr (5,8).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL