Debutromanen ”Sörjen som blev” av Anna Takanen blir teater

Anna Takanen medverkar i teateruppsättningen av "Sörjen som blev". Arkivbild: Karin Wesslén/TT.

Anna Takanens debutroman ”Sörjen som blev” blir teater. Mikaela Hasán regisserar uppsättningen som får urpremiär på Lilla Teatern i Helsingfors i september nästa år och senare turnerar i Sverige först med Riksteatern och sedan med Östgötateatern.

I sin bok berättar Anna Takanen om hur hennes pappa kom till Sverige som krigsbarn. Timo Takanen skickades över Östersjön som 4-åring med lunginflammation och en pappa som stupat vid fronten. Han flyttade aldrig hem igen och traumat kapslades in i familjerna både i Sverige och Finland. Anna Takanen, skådespelare, regissör och tidigare teaterchef i Göteborg och Stockholm, nystade upp den egna familjehistorien, och medverkar också själv som skådespelare i teateruppsättningen.

”Jag är glad att jag får resa runt med den här tidlösa berättelsen, för det finns krigsbarn överallt. Folk kontaktar mig dagligen, så jag vet att frågan i högsta grad är levande i hela Sverige och Finland” säger Anna Takanen i ett pressmeddelande.

”Sörjen som blev” får Riksteaterpremiär 5 oktober nästa år.

Boktuggs fotnot: Sörjen som blev släpps som pocket denna vecka.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL