ANNONS

Ny roman med Nick Carraway från The Great Gatsby släpps 2021

The Great Gatsby (Den store Gatsby) är en roman skriven av F. Scott Fitzgerald som ”alla” amerikaner läst någon gång. Nåja, kanske är det att överdriva. Men nu har författaren Michael Farris Smith skrivit en prequel (föregångare på svenska) till The Great Gatsby med bokens berättarröst Nick Carraway i huvudrollen, rapporterar Publishers Weekly.
Förlaget Little, Brown har köpt rättigheterna och ska ge ut boken, som fått titeln Nick, i januari 2021. I boken får läsarna möta Carraway innan han träffar Jay Gatsby.
Men får man skriva en bok baserad på en annan författares bok? Jo, efter årsskiftet har det nämligen gått 96 år sedan The Great Gatsby utkom 1925 och då blir boken public domain i USA. Vilket gör att det är fritt fram både att ge ut originalet – och skriva egna varianter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se