ANNONS

Woody Allens memoarer släppta även i USA efter kritiken

Woody Allens memoarer har släppts av ett förlag i New York. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

Regissören Woody Allens memoarer ”Apropos of nothing” (ungefär ”apropå inget”) har släppts av New York-baserade förlaget Arcade Publishing. Boken har omgärdats av kritik och kontroverser, då Allen anklagats för sexuella övergrepp av adoptivdottern Dylan Farrow.

Hon stöttas av sin bror Ronan Farrow, som varit en av de drivande under metoo-rörelsen. Det mer anrika förlaget Hachette hade först tänkt ge ut Allens självbiografi, men efter att Ronan Farrow kritiserat dem offentligt drog de sig ur.

Enligt New York Times innehåller upplagan av boken ett efterord av Woody Allen, där han kritiserar det tidigare förlaget.

”Hachette läste boken, de älskade den och lovade att stå vid sitt ord även om jag är en paria i samhället. Men när allt kom till kritan omvärderade de sin position och beslöt att mod inte är den dygd den utmålats som”, skriver han.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se