Woody Allens memoarer släppta även i USA efter kritiken

Woody Allens memoarer har släppts av ett förlag i New York. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

Regissören Woody Allens memoarer ”Apropos of nothing” (ungefär ”apropå inget”) har släppts av New York-baserade förlaget Arcade Publishing. Boken har omgärdats av kritik och kontroverser, då Allen anklagats för sexuella övergrepp av adoptivdottern Dylan Farrow.

Hon stöttas av sin bror Ronan Farrow, som varit en av de drivande under metoo-rörelsen. Det mer anrika förlaget Hachette hade först tänkt ge ut Allens självbiografi, men efter att Ronan Farrow kritiserat dem offentligt drog de sig ur.

Enligt New York Times innehåller upplagan av boken ett efterord av Woody Allen, där han kritiserar det tidigare förlaget.

”Hachette läste boken, de älskade den och lovade att stå vid sitt ord även om jag är en paria i samhället. Men när allt kom till kritan omvärderade de sin position och beslöt att mod inte är den dygd den utmålats som”, skriver han.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL