Emelie Schepps böcker om Jana Berzelius blir tv-serie – satsar globalt

Deckarförfattaren Emelie Schepp böcker om åklagaren Jana Berzelius blir tv-serie. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Emelie Schepps kriminalromaner om åklagaren Jana Berzelius kommer att filmatiseras.

Wild Sheep Contets Erik Barmack kommer tillsammans med det franska produktionsbolaget Studio Reaz göra en tv-serie på böckerna – och hoppas att den kan nå ut internationellt.

“Vi kommer att göra en serie med en stark kvinna från Skandinavien i huvudrollen. Serien är en del thriller, en del scandi-noir och den ska kunna nå ut globalt. Vi vill berätta en historia som kan spänna över flera länder, precis som ’The Night Manager’ eller ’Killing Eve’, och samtidigt behålla styrkan i det lokala”, säger Barmack till tidningen Variety.

Serien kommer att spelas in i Norrköping på svenska och Schepp kommer att vara delaktig som exekutiv producent. Hennes böcker har sålts i nästan två miljoner exemplar och utspelar sig i Norrköping.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL