fbpx

Dagens boktips med mera – 12 september 2019

Idag släpps drygt femtio nya böcker och i tankarna dyker en särskilt lång tennismatch upp, som faktiskt slutade med vinst till Sverige.

Idag står det tennis och sport på schemat.

En riktigt lång tennismatch – med svensk succé

Sport och böcker, går det ihop? Ja, så klart. Faktum är att det 12 september 1992 hände något riktigt spännande – då slog nämligen Stefan Edberg Michael Chang i den längsta matchen någonsin i US Opens historia. Sverige verkar vara ett bra land för tennistalanger, med tanke på att vi haft så många här genom åren. Hur många minns du på rak arm? Jag kommer att tänka på Björn Borg, Mats Wilander och just Stefan Edberg.

Bok på ämnet: Tennisens stjärnor.

Och om det är något som det skrivs mycket om i allmänhet, så är det ju just sport. Genren växer hela tiden och riktigt stora hits från de senaste åren är boken om Zlatan och Ett vinnande slag om Helen Alfredsson. Dessutom kom förra året boken om Den okände Kimi Räikkönen. Mer på tennis-temat: Andre Agassi.

Nya böcker som släpps idag

Här är dagens skörd av nya böcker, i runda slängar ett femtiotal nya verk.

Grymma april

Grymma april

Mr Potter

Mr Potter

Skytten

Skytten

Denna dag i Boktuggs historia – 12 september

Boktugg har nu ett par år på nacken, här är några av toppnyheterna från just det här datumet tidigare år:

2018 skrev vi om att Årets översättning 2017 tilldelas Marianne Tufvesson och att Bokförsäljningen första halvåret: streaming ökar, fysisk bokhandel minskar

2017 fick vi veta att Oroliga förlag efter att uppdatering hos Bokinfo drog ut på tiden och att Amazon kräver miljoner i skadestånd av utpekade bedragare.

2016 kunde du läsa att Akademibokhandeln satsar på utveckling av medlemsklubben och Bokfabriken på tillväxt – utökar med barn- och ungdomsböcker.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Stäng meny