ANNONS

Sällsynt Harry Potter-bok såldes för över 330 000 kronor på auktion

En förstautgåva av "Harry Potter och de vises sten" har sålts för över 330 000 kronor. Arkivbild: Matt Dunham/AP/TT.

En förstautgåva av JK Rowlings ”Harry potter och de vises sten”, den första i bokserien om den unge trollkarlen, har sålts för 28 500 brittiska pund, över 330 000 kronor, vid en auktion i Storbritannien, skriver Sky News.

Boken i fråga är en av totalt 500 som hann tryckas ut av förlaget Bloomsbury 1997, innan två stavfel upptäcktes och nya versioner trycktes.

Boken ska ha köpts av en privat samlare som budade till sig den över telefon.

ANNONS

Säljaren gjorde sig en rejäl hacka på försäljningen, enligt Sky News. Personen i fråga köpte boken, som tidigare stått i ett bibliotek i Staffordshire, på en loppmarknad i slutet av 1990-talet för ett ynka pund.

”Jag kan inte tro det. Det är vad jag hoppades på men jag trodde aldrig att min bok skulle säljas för det priset”, sade den anonyme säljaren efter auktionen, enligt Sky News.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL