Sällsynt Harry Potter-bok såldes för över 330 000 kronor på auktion

En förstautgåva av "Harry Potter och de vises sten" har sålts för över 330 000 kronor. Arkivbild: Matt Dunham/AP/TT.

En förstautgåva av JK Rowlings ”Harry potter och de vises sten”, den första i bokserien om den unge trollkarlen, har sålts för 28 500 brittiska pund, över 330 000 kronor, vid en auktion i Storbritannien, skriver Sky News.

Boken i fråga är en av totalt 500 som hann tryckas ut av förlaget Bloomsbury 1997, innan två stavfel upptäcktes och nya versioner trycktes.

Boken ska ha köpts av en privat samlare som budade till sig den över telefon.

Säljaren gjorde sig en rejäl hacka på försäljningen, enligt Sky News. Personen i fråga köpte boken, som tidigare stått i ett bibliotek i Staffordshire, på en loppmarknad i slutet av 1990-talet för ett ynka pund.

”Jag kan inte tro det. Det är vad jag hoppades på men jag trodde aldrig att min bok skulle säljas för det priset”, sade den anonyme säljaren efter auktionen, enligt Sky News.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL