Ny bok om Trump av Michael Wolff i juni – och på svenska i höst

Omslaget till den nya boken av Michael Wolff om Donald Trump. Bakgrundsbilden: protester mot Trump i november 2016. Foto: vivalapenler/iStock.

Den 4 juni släpps Siege, uppföljare till förra årets bästsäljare Fire and Fury, av Michael Wolff som sannolikt bjuder på nya avslöjanden om Donald Trump. Svenska läsare får vänta till i höst.

När amerikanska förlaget Henry Holt & Co förra året släppte den blivande storsäljaren Fire and Fury skedde det med bara några dagars varsel. Denna gång var framförhållningen något längre – utgivningsdagen den 4 juni är tre veckor bort – för uppföljaren som fått titeln Siege – Trump Under Fire.

Fire and Fury har tryckts i 1,5 miljoner exemplar, sålt 750 000 ex i eboksformat och 315 000 ljudböcker. Dessutom har rättigheter till boken sålts till 35 länder, däribland Sverige där boken getts ut av Modernista med titeln Fire and Fury: Donald Trump och Vita huset inifrån. Den släpptes för övrigt i storpocket på svenska i januari 2019 med ett nyskrivet efterord av Michael Wolff.

– Den har sålt riktigt bra så här långt, femsiffrigt – och nu kommer även pocket och ljudbok, säger Pietro Maglio, förläggare på Modernista.

På Amazon har den ännu inte utgivna boken på några timmar klättrat till plats #769 över de mest sålda böckerna, bara genom förhandsordrar. Frågan är dock om den når upp till de nivåer som Fire and Fury hade när Trumps advokater försökte stoppa boken. Enligt Publishing Perspectives lades som mest hela 23 000 förhandsbeställningar i timmen …

Även den nya boken kommer att ges ut av Modernista, med angivet utgivningsdatum den 8 oktober, veckan innan Fire and Fury släpps i vanlig pocket. Den nya boken har redan fått en svensk titel.

– Ja, vi har köpt rättigheterna och ger ut nya Under belägring: Trump i skottlinjen i september eller oktober, bekräftar Pietro Maglio.

Den nya boken börjar när Trumps andra år vid makten inleds och slutar med att The Mueller Report släpps. Den skildrar en president under belägring – av utredningar och media – som blir alltmer instabil, oförutsägbar och utsatt.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL