ANNONS

Ny bok om Trump av Michael Wolff i juni – och på svenska i höst

Omslaget till den nya boken av Michael Wolff om Donald Trump. Bakgrundsbilden: protester mot Trump i november 2016. Foto: vivalapenler/iStock.

Den 4 juni släpps Siege, uppföljare till förra årets bästsäljare Fire and Fury, av Michael Wolff som sannolikt bjuder på nya avslöjanden om Donald Trump. Svenska läsare får vänta till i höst.

När amerikanska förlaget Henry Holt & Co förra året släppte den blivande storsäljaren Fire and Fury skedde det med bara några dagars varsel. Denna gång var framförhållningen något längre – utgivningsdagen den 4 juni är tre veckor bort – för uppföljaren som fått titeln Siege – Trump Under Fire.

Fire and Fury har tryckts i 1,5 miljoner exemplar, sålt 750 000 ex i eboksformat och 315 000 ljudböcker. Dessutom har rättigheter till boken sålts till 35 länder, däribland Sverige där boken getts ut av Modernista med titeln Fire and Fury: Donald Trump och Vita huset inifrån. Den släpptes för övrigt i storpocket på svenska i januari 2019 med ett nyskrivet efterord av Michael Wolff.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Den har sålt riktigt bra så här långt, femsiffrigt – och nu kommer även pocket och ljudbok, säger Pietro Maglio, förläggare på Modernista.

På Amazon har den ännu inte utgivna boken på några timmar klättrat till plats #769 över de mest sålda böckerna, bara genom förhandsordrar. Frågan är dock om den når upp till de nivåer som Fire and Fury hade när Trumps advokater försökte stoppa boken. Enligt Publishing Perspectives lades som mest hela 23 000 förhandsbeställningar i timmen …

Även den nya boken kommer att ges ut av Modernista, med angivet utgivningsdatum den 8 oktober, veckan innan Fire and Fury släpps i vanlig pocket. Den nya boken har redan fått en svensk titel.

– Ja, vi har köpt rättigheterna och ger ut nya Under belägring: Trump i skottlinjen i september eller oktober, bekräftar Pietro Maglio.

ANNONS

Den nya boken börjar när Trumps andra år vid makten inleds och slutar med att The Mueller Report släpps. Den skildrar en president under belägring – av utredningar och media – som blir alltmer instabil, oförutsägbar och utsatt.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se