fbpx

Nextory lanserar i Danmark hösten 2019

Shadi Bitar, grundare och vd för Nextory. Foto: Anna Ek.

Nextory planerar lansering i Danmark senare under året. Det blir därmed den fjärde marknaden som kommer få tillgång till Nextory, som redan skrivit avtal med de största danska förlagen.

– Den digitala delen av bokbranschen är stark i Danmark och intresset för digital läsning ökar för varje dag. Det finns en stor potential för oss på andra sidan sundet och vi har redan skrivit avtal med flera betydelsefulla partners. En lansering i vårt grannland blir därmed ett naturligt steg för oss till hösten, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett pressmeddelande.

I dagsläget finns Nextory tillgängligt för konsumenter i Sverige, Finland och Tyskland. Företaget utforskar samtidigt ständigt möjligheter och nya marknader för vidare expansion.

Hur har det gått i Tyskland?
– Vi har medvetet gjort en “soft launch” där vi testar oss fram och samtidigt integrerar de största förlagens böcker i tjänsten. Men på det hela taget har allt gått enligt plan, säger Shadi Bitar, VD och grundare för Nextory, till Boktugg.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Storytel har sedan köpet av Mofibo funnits på den danska marknaden som två tjänster men meddelade nyligen att varumärket Storytel stryks i Danmark till förmån för det mer etablerade Mofibo. Storytel har över 100 000 abonnenter i Danmark.

Det finns ytterligare konkurrerande ljudbokstjänster i Danmark – Politiken Books samt nätbokhandeln Saxo.com (som även den ägs av mediekoncernen JP/Politiken, samma ägare som till svenska Polaris). Däremot har svenska Bookbeat ännu inte lanserat i (eller aviserat att de kommer till) Danmark.

Återstår att se hur Nextory kommer att lyckas slå sig in i den konkurrensen.

– Responsen har varit mycket positiv och välkomnande från de danska förlagen. Den digitala bokmarknaden i Danmark är mogen och alla vet hur det fungerar med prenumerationstjänster, så vi har redan tecknat avtal med de största förlagen i Danmark, säger Shadi Bitar.

Hur utvecklas Sverige och Finland, ser ni fortfarande lika stark tillväxt i dessa länder?
– Vår kundbas växer fortfarande i en rasande fart och vi har haft en mycket positiv intäktsökning så här långt under 2019. Ett mer detaljerat resultat kommer vi dock att gå ut med senare under året.

Kommer ni att öppna kontor i Danmark?
– I nuläget kommer vi fortsätta att huvudsakligen arbeta från Sverige, men vi har kollegor på alla våra marknader som arbetar dedikerat med varje Nextory-land.

Och slutligen, några siffror på totalt antal Nextoryabonnenter i världen?
– Tyvärr är det fortfarande inte något vi delar med oss av, säger Shadi Bitar hemlighetsfullt.

Artikeln har uppdaterats med egna kommentarer från Nextory.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny