Böckerna som låg flest veckor på bestseller-topplistorna i USA 2018

Vilka böcker är mest populära i USA? Foto: iStock.

Vilka var 2018 års största bästsäljare i USA? Ett sätt att mäta det är att se vilka böcker som låg flest veckor på topplistan. Frågan – kommer de alla till Sverige?

Det är Publishers Weekly som publicerar bästsäljarlistor varje vecka. Men i senaste numret sammanställer de vilka titlar som återkom flest gånger på de där listorna under 2018.

En del av dem känner vi igen på den svenska marknaden eftersom de redan är utgivna här, andra kommer vi att få se i butikshyllorna under våren. Och några kanske ett svenskt förlag upptäcker här och tänker att den där kanske kan funka i Sverige också …

Little Fires Everywhere exempelvis släpps på svenska med titeln Små eldar överallt av Albert Bonniers förlag i mars medan Kvinnan i fönstret syntes även på svenska topplistor förra året. Fjärdeplacerade Before we were yours av Lisa Wingate släpptes på svenska i höstas med titeln Innan ni tog oss (Lavender Lit).

På nonfiction-topplistan för hardcover verkar bara en av de fem titlarna vara utgiven på svenska – den omdebatterade 12 livsregler : ett motgift mot kaos av Jordan B. Peterson (Mondial).

Pachinko som toppade Trade Paperback-listan gavs ut på svenska med samma titel av Polaris i september medan tvåan på den listan finns på svenska med titeln Solen och hennes rosor (Mima förlag). Sapiens har varit en storsäljare även i Sverige.

Hardcover Fiction
1. Little Fires Everywhere av Celeste Ng, 40 veckor
2. The Woman in the Window av A.J. Finn, 38 veckor
3. The Great Alone, Kristin Hannah, 29 veckor
4. Before we were yours, Lisa Wingate, 28 veckor
5. The Outsider, Stephen King, 26 veckor

Hardcover Nonfiction
1. Girl, Wash your face av Rachel Hollis, 40 veckor
2. Educated av Tara Westover, 39 veckor
3. 12 rules for Life av Jordan B. Peterson, 38 veckor
4. Magnolia Table, av Joanna Gaines, 33 veckor
5. Astrophysics for People in a Hurry, 32 veckor

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Mass Market Paperback
1. Camino Island av John Grisham, 20 veckor
2. The Rooster Bar av John Grisham, 18 veckor
3. The Midnight Line av Lee Child, 15 veckor
4. The Fix av David Baldacci, 15 veckor
5. Origin av Dan Brown, 15 veckor

Trade Paperback
1. Pachinko av Min Jin Lee, 47 veckor
2. The Sun and Her Flowers av Rupi Kaur, 42 veckor
3. Sapiens av Yuval Noah Harari, 31 veckor
4. Less av Andrew Sean Greer, 30 veckor
5. Everybody Always, 30 veckor

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL