fbpx

Nu kommer en ny, erotisk serie audioböcker från Leopard förlag – men utan klyschorna i genren

Nu kommer feministisk erotik från Leopard Förlag.

Sexiga och erotiska böcker har alltid funnits, men kanske har de varit väl enahanda? Det råder nu Leopard bot på genom en serie noveller med icke-binära och mer verklighetstrogna huvudpersoner.

De senaste åren har en del genrer gått fram mer än andra. I fronten hittar vi både romance och erotik. Men trots det … att sitta på tunnelbanan eller på bussen med en erotisk bok kan ibland bli känsligt. Genren är trots sin framgång något man läser på egen hand, en intim aktivitet rent av, antagligen för att man inte vill bli tagen på bar gärning med den.

Men som ljudbok däremot, blir det enklare. Den erotiska ljudboken tar du obemärkt med dig överallt och kan läsa precis var du vill. Konservativt, må hända, att rätta sig efter vad andra tänker, men likväl fortfarande en sanning i vårt samhälle.

ANNONS

Och helt fel är tanken nog inte, eftersom flera av förlagen redan gett sig på erotik som ljudböcker. Word Audio satsar stort på romance och erotik, och Forum kör en ny serie under arbetsnamnet Lovereads. Till det kommer Queerlequin, som ett komplement till Harlequin.

I de här spåren följer nu Leopard förlag en ny ljudboksserie med inriktningen feministisk erotik. För er som missat det har det första avsnittet redan släppts i serien, och novellen heter Belöningen. Du får en rejält snuskig scen mellan två kvinnor, men också en vacker relationshistoria.

Enligt Leopard själva har man sett att det i den strida strömmen av ljudböcker inom området erotik inte finns särskilt stor variation. Det är mycket hetero överallt och ett bildspråk som följer Hollywood-normen med muskler, stilmässigt korrekta kläder och beteenden som följer mittfåran på alla sätt och vis. Förlaget menar att det är långt ifrån sanningen och erbjuder därför sina lyssnare att få möta en bredare grupp karaktärer.

ANNONS

Det ska, enligt pressmeddelandet, vara ett alternativ. Queert, sexigt och vackert som verkligheten.

Madeleine Persson från Leopard säger i ett uttalande att de vill skapa en förlängning av andra feministiska aktioner, som förlaget sysslat med de senaste åren.

­– Som till exempel Feministisk AW och Feministisk marknad, där vi lyfter fram kvinnliga och icke binära, oetablerade skapare.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Som förlag vill Leopard skapa plattformar och bryta normer, men författarna har trots det fått helt fria händer när de skapat sina verk i serien. Vad är feministisk erotik? Den enda förhållningsregeln var att de helst skulle utgå från sig själva i någon mån och kanske hitta frön ur sin egen verklighet.

Upphovspersonerna bakom serien är alla kvinnor, i olika åldrar.

– Vissa är novelldebutanter, andra är etablerade författare, säger Madeleine Persson. Vissa vill inte gå ut med sitt eget namn och skriver därför under pseudonym.

Böckerna kommer att finnas tillgängliga på flera av ljudsbokstjänsterna. Så du kan bunkra upp under resan hem från jobbet och lyssna långt bort världens ögon, även på resande fot.

Mer information kan du hitta hos Leopard Förlag.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.