fbpx

Mässan i Bologna byggs om – påverkar utställare inför barnboksmässan 2018

Foto: Bologna Children's Book Fair

Bolognas mässcenter renoveras för nästan 1 miljard kronor. Flera svenska utställare tvingas under barnboksmässan 2018 att tillfälligt flytta sina montrar.

100 miljoner euro (nära 1 miljard kronor) spenderas på att renovera mässcentret i Bologna där den välbesökta barnboksmässan tar plats varje vår, skriver Publishers Weekly. Hallarna 29 och 30 byggs om helt och hållet vilket inför 2018 kommer att påverka de utställare som har sina montrar där.

I hall 30 har flera svenska förlag som Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren, Alfabeta, Lilla Piratförlaget och Berghs sin traditionella hemvist. I hallarna som byggs om finns även utställare från bland annat Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Japan och Korea.

ANNONS

Utställarna som berörs kommer enligt utställningschef Elena Pasoli under bokmässan 2018 att flyttas till hallarna 21 och 22. Utrymmet där något mindre så man kan komma att behöva använda även delar av hall 32 som annars rymmer digitala utställare.

Renoveringarna av hall 29 och 30 beräknas vara färdiga till 2019. Övriga förändringar på mässan i Bologna är bland annat fler grönområden och ökad användning av dagsljus.

Nästa barnboksmässa i Bologna äger rum 26–29 mars 2018. År 2017 hade bokmässan 1 280 utställare från fler än 100 länder och 26 700 besökare.*

*Siffror från Bologna Children’s Book Fair.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny