Två nya böcker om Harry Potters värld i höst – kanske även på svenska

Norwich, United Kingdom- August 1, 2016: Window at Bookstore in Norwich advertises the new book on the Harry Potter series

I samband med British Librarys utställning om Harry Potter släpper förlaget Bloomsbury ytterligare två böcker baserade på utställningen. Men för svenska fans återstår det att se om den kommer i en svensk version.

Harry Potter verkar vara en saga utan slut och den framgångsrika trollkarlen får efter många böcker, filmer, teaterpjäser och utställningar nu ytterligare en twist. Förlaget Bloomsbury som ger ut den engelska versionen av böckerna meddelade i mitten av juli att två nya böcker är på gång: “Harry Potter: A history of magic – the book of the exhibition”, och ”Harry Potter – A journey through a history of magic”. Böckerna är inga nya berättelser om den unga trollkarlen utan baseras på British Librarys utställning om Harry Potter som öppnar den 20:e oktober.

Böckerna är tänkta att ge Harry Potter-fansen fördjupade kunskaper om trollkarlens värld: Den ena boken förklarar för läsaren om Hogwarts olika ämnen och den andra förkovrar sig i historiska och kulturella trollkarlsföreteelser. Än så länge har Bloomsbury inte gett något exakt releasedatum men böckerna ska enligt mashable.com komma någon gång i oktober.

Rabén & Sjögren har gett ut tidigare Harry Potterböcker på svenska.

– Intresset för Harry Potter är enormt, inte minst i Sverige som nog är det det mest Harry Potter-älskande landet i världen. Det är möjligt att vi ger ut de två kommande böckerna, men inget är klart. Oavsett är det för kort tid för att kunna ge ut dem samtidigt som den engelska utgåvan, säger Olle Lidbom, kommunikationschef hos Rabén & Sjögren.

Oktober 2016 släpptes Harry Potter och det fördömda barnet del 1&2 Harry på den svenska marknaden. Böckerna är producerade i samband med teaterpjäsen om Harry Potter som sattes upp i London och i Sverige blev boken en försäljningssuccé och sålde enligt Olle en rejäl bit över 100 000 exemplar:

– Det var en av förra årets bäst säljande böcker, konstaterar han.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL