Gastronaut. Frukt i mat

Gastronaut. Frukt i mat
Förlag Bokförlaget Parasoll
GenreMat och dryck
FormatBF
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt440 gr
Utgiven2025-10-10
SABQca(p)
ISBN 9789198890778
Gastronaut är ett bookazine för dig som brinner lite extra för mat och dryck och vill göra smakliga upptäcktsfärder i tid, rum och tanke. Vi ger oss ut i ett universum där det finns mycket att upptäcka. I Gastronaut kan kan läsa längre porträtt av råvaruproducenter, mathantverkare, vinmakare, kockar och restauratörer. Här möter du mat och dryck på många olika vis. Vi berättar om trender, historia, forskning, nyheter och personliga upplevelser. Vi tar upp prylar, kryddor, nyheter och råvaror, och recenserar allt från gourmetkrogar till burgarhak. Gastronauts testpanel tar fram de bästa råvarorna och vimlar det av recept lätta och svårare, men alltid spännande. Vi ser förstås drycken som en del av måltidsupplevelsen, så alla recept har en egen dryckesrekommendation. En stor del av varje nummer upptas av ett tema. I det femtonde numret hyllar vi frukt i mat. I nästan alla världens matkulturer förekommer fruktiga inslag i förrätter, varmrätter och plockmat. Det finns de som hävdar att frukt inte passar i saltig mat är helt på tok. Och en tjatig klyscha som vi på Gastronaut inte alls håller med om. Varför skulle fruktiga och bäriga smaker vara förbehållna efterrätter och bakverk? Vilket nys! Tvärtom vinner mycken mat på en tillsats av rund, fruktig sötma, vilket ska bevisas i detta nummer.