För fåglarna dör

För fåglarna dör
Författare
Medverkande
Förlag Absint noir
GenreUtländska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor171
Vikt200 gr
Utgiven2018-05-22
SABHce
ISBN 9789198402834

Laurent Haller är en lycklig man, gift med den kända sångerskan Lucienne Cassandre. En dag ringer telefonen och Laurent får det fruktansvärda beskedet att hustrun råkat ut för en bilolycka och är svårt skadad. Men hon var inte ensam i bilen, bredvid satt hennes älskare som dödades omedelbart.

I sin ilska och besvikelse bestämmer sig Laurent för att vårda hustrun i hemmet. Bunden till sin säng och oförmögen att göra någonting själv blir Luciennes enda tröst den gröna fågel som ofta flyger in i sovrummet. Hon blir mer och mer övertygad om att den lilla varelsen är en reinkarnation av hennes älskare. Laurent börjar inse att hustrun aldrig har älskat honom på riktigt. Hans svartsjuka växer och grymheterna blir allt värre.

För att fåglarna dör är en isande psykologisk thriller om otrohet, besatthet och ödets nyckfullhet.

 

Röster om boken:

"Ett psykologiskt kammarspel, både intensivt förtätat och psykologiskt trovärdigt. Återigen har Fredrik Ekelund givit oss Dard på en mycket njutbar svenska. Det är tunna och lättlästa böcker. Tycker du om psykologiska deckare då har du en ask av praliner att sätta i dig! Köp och läs så förlaget översätter fler!"
Bloggen En trave böcker

"Andlöst spännande och mycket välskrivet."
Elisabeth Brännström, BTJ-häfte nr 14, 2018

"Frankrikes mest populära efterkrigsförfattare."
L'Express
"Frédéric Dard har verkligen mycket att erbjuda."
Daily Mail
"Frankrikes deckarmästare nummer ett." 
The Observer