Volodymyr Zelenskyj : i huvudet på en hjälte

Volodymyr Zelenskyj : i huvudet på en hjälte
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Polaris
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor177
Vikt212 gr
Utgiven2022-11-02
SABLz Zelenskyj, Volodymyr
ISBN 9789189712218

När Ryssland invaderade Ukraina klev Volodymyr Zelenskyj fram som en orädd ledare för sitt land och för kontinentens frihetskamp.  

Biografin beskriver Zelenskyjs unika väg från välkänd skådespelare till president och krigshjälte, som plötsligt var tvungen att använda alla sina förmågor för att bekämpa Putins hänsynslösa invasion. Vad är det som gör att han inte ger upp? Och vilken framtid har Ukraina efter kriget?  

Volodymyr Zelenskyj I huvudet på en hjälte är skriven av Régis Genté och Stéphane Siohan, två franska journalister med mycket djup kunskap om Ukraina. För närvarande är båda författarna korrespondenter i det pågående kriget.

Pressröster:

"Författarna tecknar ett balanserat porträtt av huvudpersonen och förklarar insiktsfullt det komplicerade inrikespolitiska spelet i Ukraina liksom 'motsättningarna' mellan ryskt och ukrainskt inom landet (som blir mindre för varje bomb som faller)."
Bengt Jangfeldt, Fokus  

"Den här boken är inte bara en läsvärd biografisk snabbskiss utan också en påminnelse till den komplexa nutidshistoriens sammanhang och upptakten till Putins överfall på landet." Niclas Sennerteg, Borås Tidning  

"För den som vill ha en djupare förståelse, veta mera, få nya tankar och se olika perspektiv rekommenderas dessa mycket lättlästa och oupphörligt intressanta 170 sidor." Helene Nellvik, Socialpolitik  

"...ger en fördjupad och oretuscherad bild av Volodymyr Zelenskyj." Kalle Kniivilä, Sydsvenskan