Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd

Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor206
Vikt730 gr
Utgiven2019-04-08
SABQcd
ISBN 9789188859044
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vi vet förvånansvärt lite om kroppens allra största organ, huden. Kanske är det därför vi fortsätter smörja in den med krämer som innehåller bakteriedödande ämnen och lägger stora pengar på ett hav av olika produkter. Hade vi vetat mer om vår hud hade vi varit mer restriktiva med antalet produkter och noggrannare med vilka ingredienser produkterna innehåller. Vi hade också ätit betydligt fler morötter och sett till att sova riktigt gott om natten. 

I Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar. Hon slår hål på flera myter och ger oss en första inblick i det som just nu revolutionerar hudforskningen och hudvårdsindustrin; hudens mikrobiom, det vill säga bakteriefloran och läran om dess oväntade påverkan på vår hud.

Johanna Gillbro har doktorerat vid University of Bradford i Storbritannien inom dermatolgi. Hon har tagit flera patent för innovativa aktiva ingredienser för hudvård och har vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom cosmetic science . Nu vill hon att hennes kunskaper ska nå ut till vanliga konsumenter.