Mamma, pappa, barn

Mamma, pappa, barn
Serie Hammarbyserien
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor343
Vikt190 gr
Utgiven2018-05-18
SABHc
ISBN 9789188745781
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Hammarbypolisen i Stockholm måste handla snabbt.   

På kort tid inträffar det två mord som båda hamnar på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord. En sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden hittas strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Under ett joggingpass finner polisen Petra Westman ett svårt medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en kvinna utan id-handlingar död. 

Samtidigt vaknar en treårig flicka en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Hanna är ensam kvar, inlåst i lägenheten. Och tiden går.

Mamma, pappa, barn är den andra, fristående delen i Hammarbyserien. Handlingen utspelas under några få koncentrerade dagar i september. Med snabba klipp och högt tempo för Carin Gerhardsen berättelsen framåt och släpper inte greppet om läsaren för ett ögonblick. 

"En av de hittills starkaste kriminalromanerna i år." Sydsvenskan 

"En bok som trots att jag inte är någon deckarfantast får mig att ligga fastlåst i soffan. Boken är spännande, hemsk och går bara inte att släppa." Hemmets Journal 

"Carin Gerhardsen har än en gång lyckats skapa trovärdiga personer och psykologiskt möjliga skeenden." Bibliotekstjänst  

"Gerhardsen skriver väl och har lärt sig hur man på ett konstruktivt sätt förvillar läsaren med falska spår. Jag gillar det här." Dast Magazine