Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd

Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd
Författare
Medverkande
Förlag Love food
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor157
Vikt872 gr
Utgiven2015-03-23
SAB Qcae
ISBN 9789187753435
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Goda och lättbakade glutenfria alternativ.

Michael McCamley , själv glutenintolerant, har utsetts till The Gluten free chef of the year i Storbritannien och har även startat The Gluten Free Cooking School där han lär ut glutenfri matlagningskonst. Utöver detta driver han även cateringfirman Venue där man erbjuder all slags mat, men är specialiserade på glutenfri kost.

För de med celiaki är bröd en av de svåraste, och tråkigaste, utmaningarna. Baka utan gluten innehåller såväl bröd som sötsaker. Michael McCamley delar med sig av beprövade och garanterat goda recept på matbröd, pizzabröd, focaccia, cupcakes, whoopie pies och efterrätter.

Sedan 1990-talet har antalet barn med celiaki i Sverige blivit nästan fem gånger så många som tidigare. Dessutom blir det allt vanligare att sjukdomen dyker upp senare i livet hos äldre barn och hos vuxna. Jämfört med andra länder har Sverige rekordmånga glutenintoleranta. En orsak till detta misstänks vara den stora mängd mjöl vi i dag äter. Brödtillverkarna tillsätter dessutom extra gluten i sina produkter för att göra dem luftigare.

Format: 215x270 mm