Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är

Generation 64 : Commodore 64 gjorde mig till den jag är
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreDatalitteratur
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor181
Vikt1423 gr
Utgiven2014-09-26
SABLz Wilhelmsson, Jimmy
ISBN 9789187301834
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det finns en oberättad del av vår nutidshistoria som handlar om ursprunget till det svenska IT-, musik- och spelundret vi i dag gärna skryter om. Berättelsen kretsar kring världens mest sålda hemdator, Commodore 64, och den grupp unga som under åttiotalet byggde sina liv kring den.

I Generation 64 intervjuas en mängd kända och okända svenskar som berättar om sin uppväxt med Commodore 64; om nätter fyllda av spelande - om hacken, knäcken och demopartyn.

Fram träder en tydlig historia om en generation ungdomar som hade samhällets starkaste krafter - skola, massmedia, politiker och fackföreningar - emot sig, men struntade i vilket. I dag har flera av dem framgångsrika karriärer i landets mest innovativa företag, vetenskapliga institutioner och medier.

Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas, fundera och skaka på huvudet.

Författare är Jimmy Wilhelmsson, till vardags skribent och kommunikatör som arbetar med att hjälpa entreprenörer och startups att kommunicera enklare. På fritiden driver han retrobloggen Spelpappan.se som ofta handlar om saker han själv upplevde i sin barndom: Commodore 64, Amiga 500, Star Wars och rollspel - blandat med modern teknik som 3d-utskrift, mobilteknologi samt pappaskap.