Ur varselklotet. Illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994

Ur varselklotet. Illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994
Serie Ur varselklotet
Författare
Medverkande
Förlag Fria Ligan
GenreFantasy och science fiction
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt1129 gr
Utgiven2014-09-25
SABIbz Stålenhag, Simon
ISBN 9789187222115
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Äntligen i tryck igen! Simon Stålenhags bilder på ett 1980-talets Sverige befolkat av fantastiska maskiner och märkliga varelser har spridit sig som en löpeld över världen. Den träffsäkra skildringen av en barndom bland lovikavantar och Televerket-bilar, kombinerad med de främmande och skrämmande maskinerna, skapar en unik stämning.

I boken Ur varselklotet samlas för första gången Simon Stålenhags bilder i en exklusiv bokvolym. Boken innehåller inte bara bilder. I korta, kärnfulla texter berättar Simon Stålenhag själv om världen i maskinernas skugga, genom minnen och anteckningar från ungdomar som levde i Slingans landskap.

De två första upplagorna av boken sålde snabbt slut efter lanseringen 2014, och kickstartern i våras för en internationell lansering drog in nästan tre miljoner kronor. Denna nya, utökade utgåva innehåller även tre lösa tryck av Stålenhags bilder och en stor karta över Slingans landskap.

Dessa fantastiska målningar av science fiction som möter förortsliv kommer att få dig att önska att du vore svensk.
The Verge

Baksmällan av ett övergivet statligt forskningsprogram. Dinosaurier dyker också upp i detta tysta krig mellan olika världar.
The Guardian

Stålenhags landskap bär släktskap med hans inspirationskällor Lars Jonsson och Gunnar Brusewitz, men kryddat med en rejäl dos 80-talsnostalgi: pojkar i täckjacka och lovikavantar och ett överflöd av herrgårdsvagnar.
Svenska Dagbladet

Fria Ligan är ett förlag som ger ut fantastik i olika former. Vi publicerar konstböcker, romaner och spel som beskriver främmande världar. Genom fantastikens skrattspegel kan vi betrakta och analysera vår egen världs historia och samtid.