Minnen

Minnen
Författare
Medverkande
Förlag Sekwa Förlag
GenreUtländska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor300
Vikt333 gr
Utgiven2013-09-11
SABHce
ISBN 9789186480745
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Patrick jobbar natt på ett hotell samtidigt som han drömmer om att bli författare. När hans farfar plötsligt dör faller hans värld samman. Han engagerar sig alltmer i sin farmor, en åttioårig egensinnig dam som sakta tynar bort på ett färglöst äldreboende. En dag rymmer farmodern till Normandie. Patrick följer efter henne och hans sökande får oväntade efterverkningar.

Minnen är en ömsint roman om livet och ålderdomen, om svårigheten i att förstå sig på sina föräldrar och parrelationer, om alla händelser i livet som formar våra minnen. En enkel historia berättad med finkänslighet och lågmäld humor i korta poetiska formuleringar.

David Foenkinos (f. 1974) är en av Frankrikes tio bäst säljande författare med elva romaner bakom sig. Böckerna har översatts till över trettio språk. La délicatesse, som belönades med ett tiotal litteraturpriser, utkom 2012 i svensk översättning med titeln Nathalie en delikat historia. I samma veva släpptes filmatiseringen av boken med Audrey Tautou i huvudrollen. I november 2012 framträdde David Foenkinos på Kulturhusets Internationella författarscen i Stockholm.

"Sammanfattningsvis skulle jag säga att detta är en roman som stämmer till eftertanke. En fin och gripande betraktelse över livets förgänglighet och nödvändigheten av att gripa tag i varje levande dag, att göra den minnesvärd och helt och fullt ut levd. Man får bestämt hoppas att Sekwa fortsätter att ge ut Foenkinos."
THOMAS NYDAHL

"En härligt romantisk blandning av vardagsfilosofi, humoristisk psykologi, död och kärlek,"
LITTERATURMAGAZINET