Somrarna vi minns : sex oförglömliga VM och EM

Somrarna vi minns : sex oförglömliga VM och EM
Medverkande
Förlag Offside Press
GenreSport, motion och friluftsliv
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor287
Vikt741 gr
Utgiven2016-04-08
SABRbbaa
ISBN 9789185279463
Somrarna vi minns återskapar sex av de mest framgångsrika mästerskapen i svensk fotbollshistoria. Genom ett unikt bildmaterial och texter baserade på över hundra intervjuer med spelare och tränare, tas du på en tidsresa i glädjens tecken

Häng med till:
VM 1958. Mästerskapet på hemmaplan då Sverige blir näst bäst i världen.
VM 1974. En pianospelande förbundskapten och hans polisongprydda spelare ger sig ut på äventyr.
EM 1992. Hemmamästerskapet som ger ett stukat Sverige nytt självförtroende.
VM 1994. Veckorna i USA då Sveriges landslag växer ut till ett av världens bästa, samtidigt som spelarna utsätts för mutförsök, livsfarliga helikopterturer och Karin Boye-dikter.
VM 2002. Sverige hamnar i »Dödens grupp« och är utdömda på förhand. Offsides fattiga reporterteam satsar ändå på en sommar på japanska kapselhotell – och faller pladask för ett landslag som skräller mot stornationerna.
EM 2004. Det första stora svenska supportermästerskapet – sommaren då Zlatan Ibrahimovic klackar sig in i världseliten, det svenska landslaget anklagas för läggmatch och omklädningsrummets stereo spelar Lena PH på högsta volym.

Somrarna vi minns är skriven av Mattias Göransson – grundare av fotbollsmagasinet Offside och belönad med Stora Journalistpriset och Jesper Högström, Offsidemedarbetare samt författare till bland annat VM-boken och Blågult. Fotbollslandslaget genom 100 år.