Judisk mat i svenskt kök - mat, minnen & tradition

Judisk mat i svenskt kök - mat, minnen & tradition
Författare
Förlag Hillelförlaget
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor288
Vikt1600 gr
Utgiven2003-11-30
ISBN 9789185164608
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Judisk mat i svenskt kök - mat, minnen och tradition Eva Fried, Marina Burstein, Chaja Edelmann För första gången serveras de svenska judarnas historia via köket. Här invigs läsaren i kosherhushållets mysterier och får sig förklarat de matsymboler som utmärker de judiska helgerna. Minnesskildringar berättar on den judiska matens långa och krokiga väg till det svenska matbordet. Dessutom avslöjas hemligheten bakom det gyllenbruna challebrödet, mammas vederkvickande hönssoppa, pesachbordets läckerheter och inte minst hur faster Leas ostkaka blir så utsökt god. 288 sid, inbunden, illustr, fyrfärgstryck, upplaga 2 2003 ISBN 91 85164 607