Spara pengar : experternas 323 bästa tips

Spara pengar : experternas 323 bästa tips
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Polaris
GenreEkonomi
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor188
Vikt410 gr
Utgiven2023-06-13
SABQci
ISBN 9789180660266

323 SPARTIPS FÖR EN BÄTTRE EKONOMI

Sparekonomen Christina Sahlberg och "Sveriges snålaste man" Günther Mårder ger oss sina absolut bästa tips för att spara pengar i ekonomiskt tuffa tider. 

På kort tid har det blivit mycket dyrare att leva och många försöker hitta sätta att minska sina kostnader, leva billigare och få mer pengar över. Med den här boken vill sparexperterna Christina Sahlberg och Günther Mårder hjälpa dig att få en mer hållbar ekonomi. Här har de samlat sina 323 bästa spartips, som spänner över alla områden som berör vardagen, från boende och transport till mat och nöjen.

323 tips är många, men även om ingen kan göra allt så kan alla göra något. Se boken som ett smörgåsbord där du väljer de tips som passar dig här och nu. En del tips kräver lite större ansträngning, men ofta handlar det om enkla förändringar i din vardag som kan ge dig mer pengar över, pengar som du kanske behöver till det nödvändiga, kan spara eller göra meningsfulla saker med.

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och hjälper människor att få en bättre vardagsekonomi. Hon utsågs 2018 till årets bankprofil av Privata Affärer och förekommer ofta i media som privatekonomisk expert. Hon har tidigare skrivit tre böcker, bland annat Fixa din privatekonomi och Egen ekonomi.

Günther Mårder är vd för Företagarna och har tidigare varit VD för Aktiespararna och sparekonom på Nordnet. Han är känd för sin sparsamhet (har kallats Sveriges snålaste man) och förekommer ofta som sparexpert i media, ett ämne han också föreläser om.

Röster om boken:

»Boken har en självklar plats i varje hushålls bokhylla. Inte minst tack vare den skenande inflationen känns boken mycket aktuell; i Spara pengar kan de allra flesta hitta något spartips att applicera på sin vardag, oavsett om det gäller att dra ner på något eller att börja med något.« Bibliotekstjänst

»Spara pengar är den perfekta studentpresenten till en nybliven student. Tänk om man hade fått den i present när det var dags att kliva in i det unga vuxenlivet. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av att stärka sin ekonomi att läsa boken. Med små medel, vilja och en smula disciplin kan pengarna på sparkontot växa ganska omgående.« Bloggen Kalaskultur