Kofta och klänning : sticka och sy dina egna kläder

Kofta och klänning : sticka och sy dina egna kläder
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Polaris
GenreSömnad och handarbete
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor167
Vikt764 gr
Utgiven2022-11-21
SABQccca
ISBN 9789177958468

»Efter framgången med tidigare böcker utkommer nu Kofta och klänning, Anna Bauers fjärde bok, även denna gång med ett innehåll sprudlande av en enorm skaparglädje. De tydliga stick- och sybeskrivningarna är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips om allt från garnval till användning av mönsterpapper, till en oumbärlig hjälpreda. Betyg: Briljant 5/5.« Bibliotekstjänst

De bästa kläderna gör du själv!

Känslan i att skapa sina egna plagg är obetalbar och med stöd av den här boken, tillsammans med din egen kreativitet, kommer du att kunna sticka och sy fantastiska koftor och klänningar som verkligen passar dig.

Kofta och klänning har varit Anna Bauers favoritklädsel så länge hon kan minnas: "Med dessa plagg i garderoben är du i stort sett hemma, sedan behöver du bara ett par snygga skor och ett läppstift!"

I boken bjuder Anna på nio grundmönster till stickade koftor och klänningar i flera varianter, varav en långkofta och en med inbyggd fylleknäppning. Du kan själv variera ärmar, kragar eller mönster och sticka efter egna mått. Du får också sex grundmönster på klänningar att sy, där du kan kombinera olika liv, kjolar och ärmar efter egen smak och egna mått.

Till din hjälp finns en lång rad stick- och sytips, en beskrivning av grundläggande mönsterkonstruktion, där du får veta hur du gör för att justera mönster efter personliga mått, samt ett mönsterbibliotek med bårder där du kan välja fritt till dina plagg.

Vill du ha mönster ur boken? Alla mönster till klänningarna i boken finns som nedladdningsbara pdf:er på Anna Bauers hemsida: <u>annabauer.se/kofta-och-klanning</u>. Printa ut, tejpa ihop efter anvisningarna och sätt igång att sy! 

Anna Bauer är textilkonstnär med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshoppar. Hon har tidigare gett ut böckerna Hönsestrik a love story, Hönsestrik forever och, tillsammans med Eva Zethraeus, Färga garn och sticka.

Fler röster om boken:

»Funderingar om hur och varför man väljer ett material eller en teknik samsas med pedagogiska och tillgängliga råd och instruktioner. Den känns som en extra bra present till någon som redan gör det ena och skulle vilja komplettera med det andra.« Svenska Dagbladet