Barnvagnspromenader i Stockholm : 15 vandringar för stora med små

Barnvagnspromenader i Stockholm : 15 vandringar för stora med små
Författare
Förlag Bokförlaget DN
GenreGeografi och resor
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor180
Vikt433 gr
Utgiven2007-03-13
SABNcaa.08
ISBN 9789175886923
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen


15 sköna barnvagnspromenader som gör dagarna till varierade och roliga äventyr med massor av nytt att upptäcka för vuxna och barn. Nu i reviderad utgåva!
 Alla stadsdelar i Stockholms innerstad täcks in på tydliga promenadkartor med barnvänliga kaféer och matställen inprickade. Här visas vägen till de bästa lekplatserna, lämpliga museer, intressant arkitektur, historiska platser och mer eller mindre kända konstverk utefter vandringsstråken.
 Boken innehåller också tips på bra picknickmat och annat som gör utflykten riktigt lyckad samt upplysning om hur man tar sig till de olika utgångspunkterna med bussar, tåg och tunnelbana.
 Två av promenaderna har ett eget tema; den ena går till spännande miljöer från kända barnböcker. Och den andra är en shoppingrunda med adresser till butiker som säljer barnkläder, leksaker, böcker, second hand-prylar och andra barntillbehör.

De 15 promenaderna är:
1. Gamla stan
2. Skeppsholmen och Kastellholmen runt
3. Norrmalmstorg till Beckholmen
4. Waldemarsudde till Djurgårdsbrunn
5. Djurgårdsbrunnsviken runt
6. Stadshuset till Lilla Essingen
7. Stadshuset till Huvudsta gård
8. Långholmen till Eriksdal
9. Söders höjder: Yttersta Tvärgränd till Fjällgatan
10. Hammarby Sjöstad via Vita Bergen till Skanstull
11. Lill-Jansskogen till Ekhagen via Stora Skuggan
12. Hagaparken runt
13. Bellevue till Bergianska
Temapromenader:
14. Barnbokspromenad
15. Barnbutikspromenad

Att gå på barnvagnspromenad är ett bra sätt att lära känna sin stad! Och ett suveränt sätt att umgås med en god vän samtidigt som man får frisk luft och skön motion. En kul och stimulerande presentbok till nyblivna föräldrar och andra som gillar att promenera på lättframkomliga vägar i Stockholm.

Annika Jonsell bor i Tyresö utanför Stockholm. Annika har en son som heter Svante, två döttrar, Ebba och Maja, samt en hund som heter Oskar.

Charlotte André bor på Kungsholmen i Stockholm och favoritpromenaden med barnen Marcus, Hugo och Emelie är Norr Mälarstrand från Stadshuset till Lilla Essingen.