
Bloody blåbär, Lingon collins, Hjorton sour

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Bokförlaget DN |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Kartonnage |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 120 |
| Vikt | 498 gr |
| Utgiven | 2002-05-14 |
| SAB | Qcaf |
| ISBN | 9789175884363 |
Bloody blåbär och andra eleganta skafferidrinkar, lätta bärgroggar och svala fruktcocktails! Bloody blåbär, Lingon collins och Hjortron sour är en drinkbok för Johan som stirrar förlamat på de halvfulla flaskorna i barskåpet. För hobbykocken Nilla som kör fast vid fördrinken. För Sören och Berit som hoppar över ginflaskan, därför att de glömde tonicen i affären. Det här är en bok för alla som vill blanda en god drink, men som stannar vid tanken. Drinkarna utgår från hemmets vanligare råvaror: mjölk, dessertsoppor, saft, yoghurt, sylt, glass, bär, frukt, sorbet, blommor, kryddor. Det är enkla recept med avancerade smaktoner. Alkoholen är bara en av övriga ingredienser, som tävlar i den längsta eftersmaken. Historien är berättad av matreportern Ulrika Nyström. Recepten balanserade av Grand Hôtels barchef Catharina Persson.























